Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z grzybkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek 10 szt
maślaki 300 g
masło 3 łyżki
cebula biała 1 szt
słonina
mleko 3 łyżki
pietruszka
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z grzybkami

Grzyby pokroić po czym udusić je na rozgrzanym maśle razem z posiekaną cebulką.
W między czasie jajka roztrzepać z mlekiem, solą oraz pieprzem .
Następnie słoninę pokroić w kostkę i stopić na patelni, wówczas dodać grzyby i wylać jajeczną masę.
Trzymać na ogniu mieszając do momentu, aż jajka się zetną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.04.2013 00:30
bardzo smaczna taka jajecznica
Łukasz15 09.11.2012 05:16
Smakowita
Motorek 12.08.2012 12:07
extra
Monika193
Monika193 07.01.2012 15:44
super
Wafelek2601 06.01.2012 00:31
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak