Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sola po francusku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sola filety 1 kg
wino białe 150 ml
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 8 szt
musztarda ziarnista 5 łyżek
ocet winny 4 łyżki
karczochy 1 szt
pomidor 4 szt
żółtko jajek 1 szt
oliwa 150 ml
śmietana 1 łyżka
szczypiorek usiekany 1 łyżka
pietruszka zielona 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sola po francusku

Rozmrożone filety przekroić wzdłuż na połówki, zawinąć i spiąć wykałaczką. 150 ml wody,wino,ziarna pieprzu, 4 łyżki musztardy, 2 łyżki octu, sól i pieprz do smaku zagotować w garnku, dorzucić ruloniki soli i podgrzewać delikatnie przez 5 minut. Ostudzić.
SOS:
Posiekane koperek i natka, śmietana (gęsta), oliwa, 1 łyżka musztardy, 2 łyżki octu i żółtko wymieszać i przyprawić do smaku.
PODANIE:
Na półmisku wyłożyć sos, na nim odsączone karczochy, plasterki obranych pomidorów, a na wierzch odsączone z marynaty ruloniki z soli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 09.07.2012 22:27
smaczne filety (:
gusia1000 16.02.2012 14:01
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak