Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana na słonince

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
słonina 10 plastrów
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
słonina mielona 10 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana na słonince

Kroki postępowania

1
Słoninę mieloną smażę na patelni. Usmażone skwarki dodaję do startych ziemniaków wraz z mąką, majerankiem oraz przyprawą do ziemniaków. Dokładnie mieszam.
Krok 1 - Babka ziemniaczana na słonince foto
2
Blaszkę wykładam plastrami słoniny, kładąc je na spodzie i po bokach.
Krok 2 - Babka ziemniaczana na słonince foto
3
Następnie delikatnie wlewam masę ziemniaczaną, aby nie ruszyć ułożonej słoniny.
Krok 3 - Babka ziemniaczana na słonince foto
4
Zapiekam w temp 180 °C do powstania chrupiącej skórki około 30 minut. Smacznego.
Krok 4 - Babka ziemniaczana na słonince foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlena/Kinia 06.01.2012 20:55
nigdy takiej nie jadłam, a wygląda naprawde smacznie
Jolanta_P-S 06.01.2012 18:55
my ją też uwielbiamy
aginaa 06.01.2012 11:45
pomysłowe
Katarzyna/kate1980 05.01.2012 21:44
super
Sroczka 05.01.2012 12:32
ciekawa potrawa
Beatris 05.01.2012 12:21
Pysznie się zapowiada.
MAR3STA 05.01.2012 11:46
super!
BernadettaP 05.01.2012 07:25
A to baba:)
Anna146 05.01.2012 07:17
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak