Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie i koperek

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledź filety 12 szt
cebula czerwona 4 szt
koperek 6 łyżek
ocet winny 350 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cukier 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie i koperek

W szczelnym słoiku układać warstwami posolone plastry cebuli, filety śledziowe i koperek pieprząc każdą warstwę.
ZALEWA:
Ocet, szczypta soli, łyżka cukru i laur -zagotować i ostudzić.
Zalać śledzie i wstawić na 2-3 dni do lodówki aby się \"przeżarły\" :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 08.07.2012 15:06
tak przyrządzone muszą świetnie smakować (:
Marzena34 21.04.2012 16:30
super
gusia1000 15.02.2012 21:17
To coś dla mnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak