Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa migdałowa do naleśników

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 15 dkg
cukier 3 łyżki
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: masa migdałowa do naleśników

Migdały przelewamy wrzątkiem,usuwamy brązową skórkę i mielimy je w młynku,do nich dodajemy cukier żółtka i dokładnie mieszamy.Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z farszem tiu przed nadziewaniem naleśników.Naleśniki smarujemy farszem na centymetr grubości składamy na chusteczkę i obsmażamy na maśle.Gotowe posypujemy cukrem pudrem lub podajemy z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 04.01.2012 21:03
świetna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak