Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapkowa pasta z bakłażana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakłażan
cebula
seler naciowy 1/2 pęczka
rozmaryn 4 gałazki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapkowa pasta z bakłażana

Bakłażana myjemy,wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut.Wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia.Cebulę obieramy,siekamy i lekko oprószamy solą i pieprzem.Seler naciowy myjemy,oczyszczamy z włókien,kroimy i łączymy z cebulą.Bakłażan przecinamy na pół,wybieramy łyżką miąższ i razem z cebula i selerem miksujemy na gładką masę.Rozmaryn myjemy,osuszamy i posiekany dodajemy do pasty.Mieszamy,schładzamy i podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 13.11.2013 08:37
robiłam ja do grilla i jest super
Margo1 18.06.2013 10:15
takiej nie jadłam
Rogalik 17.02.2012 20:55
dobra
irenka 31.01.2012 12:01
super
eduszo
eduszo 06.01.2012 13:13
Fajny pomysł.
joanna77 05.01.2012 11:35
super pyszne
Ania67 04.01.2012 21:51
genialna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak