Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rabarbarowa na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 50 dkg
cukier 15 dkg
kisiel wiśniowy 1 łyżka
wino białe 5 łyżek
sok z cytryny do smaku
truskawki świeże 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rabarbarowa na zimno

Do 6 szklanek wrzącej wody dodajemy cukier i pokrojony rabarbar; gotujemy 3 minuty. Kisiel wymieszać z 3 łyżkami zimnej wody i wlać mocno mieszając do garnka z rabarbarem. Dolać wino i sok z cytryny. Podawać schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 06.07.2012 11:09
brzmi wspaniale
gusia1000 10.02.2012 13:47
Tylko taką zupę robić i się potem nią delektować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak