Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone zraziki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kilogram
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
cebula 1 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
wędzony boczek 10 dkg
ogórki kiszone 10 szt
kostka mięsna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone zraziki

Mięso urobić z bułką tartą, doprawić. Z mięsa formować kotleciki, spłaszczać je i nałożyć po kawałeczku cebuli, plasterku boczku i plasterku ogórka, zakleić tak jak zrazy. Obsmażyć z wszystkich stron na złoto. W garnku rozpuścić w ok. 1 1/2 szkl. wody kostkę mięsną, dodać pokrojoną resztę cebuli, resztę boczku pokrojonego w kostkę i ogórki. Chwilę podgotować, włożyć mięso, dusić jeszcze ok. 15 min. Wyjąć zrazy, zaciagnąć sos wodą z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 14.12.2013 22:58
bardzo smaczne
RenataZ-et 17.11.2013 21:23
bardzo smaczne
adelajda 22.08.2013 10:33
super smaki :)
caralajna 23.07.2013 07:01
doskonałe dodatki
jogobella231
jogobella231 20.02.2012 16:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak