Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z bryndzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
cebula
żeberek wieprzowych wędzonych
marchewka
pietruszka
seler
świeży majeranek
sera bryndzy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
kapusta kiszona

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z bryndzą

Żeberka zalej zimną wodą i gotuj około 2 godziny na wolnym ogniu z dodatkiem 4 liści laurowych i 4 ziaren ziela angielskiego. Warzywa pokrój z drobną kostkę wielkości 1 cm i dodaj do wywar. kiszoną kapustą posiekaj nożem obgotuj w osobnym naczyniu. Dodaj wszystko razem do wywaru. dopraw solą i pieprzem oraz świeżym majerankiem. podawaj z kawałkami pokruszonej bryndzy i obgotowanym mięsem z wędzonych żeberek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 05.01.2012 21:11
pychota
Natalia37
Natalia37 04.01.2012 19:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak