Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraczków z czerwona fasolą i kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1 kg
jabłko 1 szt
cebula czerwona 1 szt
fasola czerwona z puszki 4 łyżki
Kukurydza z Puszki 4 łyżki
papryka czerwona 0,5 szt
majonez 0,5 szkl
śmietana słodka 2 łyżki
cukier do smaku
zielona pietruszka do dekoracji
sól do smaku
cukier do smaku
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraczków z czerwona fasolą i kukurydzą

Buraki ugotować odcedzić i ostudzić. Buraczki, jabłko,jajko i paprykę pokroić w kostkę.Fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy.Wymieszać w misce wszystkie składniki dodać majonez wymieszany z śmietaną i doprawić do smaku.Przed podaniem ozdobić pietruszką.Sałatkę najlepiej zrobić i odłożyć na 2-3 godz żeby smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 17.09.2013 07:17
pyszna sałatka
Krystyna32 26.01.2012 11:14
pycha
Dorota59 16.01.2012 15:38
świetna ta sałatka
matii6 09.01.2012 19:35
sałatka na bogato,tle składników
smakowita 06.01.2012 22:20
ciekawa i bogata
Ewa95 06.01.2012 10:50
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak