Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety śledziowe w sosie pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet śledziowy 1 kg
marchew 0,5 szt
pieprz
czosnek 1 szt
pieczarki 70 dag
mąka 2-3 łyżki
jaja 1 szt
śmietana słodka 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Filety śledziowe w sosie pieczarkowym

Filety śledziowe natrzeć czosnkiem, popieprzyć i zostawić na około jedną godzinę. Połówkę marchwi pokroić w cienkie plasterki. Pieczarki poddusić. Fileta opiec w mące i jajku. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia. Przygotować sos: Dodać marchew do podduszonych pieczarek - dusić razem do miękkości. Śmietanę roztrzepać z jedną łyżką mąki. Wlać do pieczarek i marchwi. Tak przygotowanym sosem polać fileta. Zapiec w piekarniku nagrzanym na ok. 180 st. przez 15-20 minut. Podawać na gorąco !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 01.04.2012 10:29
smaczne
kate.500 09.02.2012 07:27
super pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak