Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pekińska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół wołowy 1 l
dynia 10 dkg
marchew 1 szt
por 1 szt
Kukurydza z Puszki 1 szt
jogurt naturalny 2 łyżki
Imbir mielony Prymat do smaku
sól do smaku
sos sojowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pekińska

Kroimy: marchew w słupki, dynie w kostkę, por w krążki, a sól w krzyżyki :) Marchew i dynie gotujemy w rosole 14 minut po czym dodajemy pora, po 3 min. kukurydzę i zdejmujemy z gazu. jogurt mieszamy z zupą i doprawiamy do smaku sosem sojowym, pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 03.07.2012 01:42
super pomysł
Marzena34 21.04.2012 16:33
warto zrobić cos innego,niż tradycyjne zupy,dzięki za podpowiedż
gusia1000 01.02.2012 18:30
Warto taką robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak