Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z fenkułem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

turbot filety 50 dkg
ryby tanie 1 kg
sok z cytryny do smaku
fenkuł 4 sztuki
cebula 4 szt
włoszczyzna 1 szt
pietruszka zielona do smaku
czosnek 1 szt
oliwa 4 łyżki
ryż 10 dkg
pomidor 25 dkg
sól do smaku
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z fenkułem

Tańszą rybę gotujemy na małym ogniu w 2l zimnej, osolonej wodzie przez 15 minut. Turbota filety kropimy sokiem z cytryny i zostawiamy na 20 minut. Bulwy fenkuła obieramy z zielonych gałązek i umyte dzielimy na 8 części. Włoszczyznę obieramy, myjemy i wrzucamy do garnka na rozgrzaną oliwę wraz z czosnkiem i ryżem. mieszając, dusimy przez 5 minut. Dolewamy wywaru z tańszej ryby i dosypujemy pieprz i liście laurowe. Gotujemy 25 minut. Filety dodajemy do zupy wraz z obranymi i pokrojonymi pomidorami. Na małym ogniu, bez przykrycia gotujemy przez 10 minut. solimy do smaku i dodajemy kawałki fenkuła z natką pietruszki. NIE GOTUJEMY.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 03.07.2012 01:40
brzmi nieznano i dlatego mnie ciekawi
gusia1000 01.02.2012 18:29
Nie jadłam też jej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak