Kajzerkowe mini pizze

Kajzerkowe mini pizze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kajzerka

    10 szt
  • pieczarki

    500 g
  • cebula

    2 szt
  • papryka konserwowa

    100 g
  • ser żółty

    100 g
  • salami

    3 g
  • jajko

    1 szt
  • ziołowe ziarenka smaku

    1/2 łyżeczki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • ser żółty

    10 plasterków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować farsz: pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć z odrobiną oliwy z cebulką pokrojoną w kostkę.
Po usmażeniu pieczarek z cebulą dodać do nich starty ser, pokrojoną w kostkę wędlinę,paprykę, groszek osączony z zalewy, jajko, natkę, pozostałe przyprawy do smaku i wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej kajzerki, nałożyć po dwie łyżki farszu, przykryć plasterkami sera i dodatkowo posypać natką.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 10 minut.
Podawać polane ketchupem. SMACZNEGO.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

evita0007

13.04.2011 09:16
jakie pyszniutkie :-)

stokrotka

27.11.2010 18:54
ale fajne muszę zrobić dla synka

Smakosz6

23.10.2010 12:37
pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat