Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kajzerkowe mini pizze

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerka 10 szt
pieczarki 500 g
cebula 2 szt
papryka konserwowa 100 g
ser żółty 100 g
salami 3 g
jajko 1 szt
ziołowe ziarenka smaku 1/2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki
groszek konserwowy 1 puszka
ser żółty 10 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Kajzerkowe mini pizze

Przygotować farsz: pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć z odrobiną oliwy z cebulką pokrojoną w kostkę.
Po usmażeniu pieczarek z cebulą dodać do nich starty ser, pokrojoną w kostkę wędlinę,paprykę, groszek osączony z zalewy, jajko, natkę, pozostałe przyprawy do smaku i wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej kajzerki, nałożyć po dwie łyżki farszu, przykryć plasterkami sera i dodatkowo posypać natką.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 10 minut.
Podawać polane ketchupem. SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

evita0007 13.04.2011 09:16
jakie pyszniutkie :-)
stokrotka 27.11.2010 18:54
ale fajne muszę zrobić dla synka
Smakosz6 23.10.2010 12:37
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak