Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka prawie konserwowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza konserwowa 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
ogórki konserwowe 5-6 sztuk
papryka konserwowa 2-3 kawałki
jajko 6 sztuk
cebula 1/2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka prawie konserwowa

Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki, wystudzone pokroić w kostkę. Ogórki i paprykę osączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Przygotowane składniki połączyć, dodać przyprawy do smaku. Wymieszać. Dodać majonez i ponownie wymieszać. Do sałatki można dodać ugotowaną w bulionie pierś kurczaka pokrojoną w kostkę. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 21.04.2012 16:19
fajne są takie sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak