Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa czekoladowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 8 łyżek
Czekolada tabliczka 1 szt
kakao 2 łyżki
masło 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Masa czekoladowa

Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Jaja i cukier ucieramy na parze, odstawiamy do ostygnięcia. W osobnej misie ucieramy masło, do utartego dodajemy czekoladę i kakao. Ucieramy i łączymy z jajkami. Chłodzimy.
Świetna jako masa do jasnych tortów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 05.01.2012 08:33
oj jakie slodkie pokusy...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak