Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kurczaka szparagowo-groszkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso kurczaka ciemne 25 dkg
kurczak pierś 50 dkg
por 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler nać 1 szt
szparagi 20 dkg
groszek 10 dkg
pietruszka zielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kurczaka szparagowo-groszkowy

Kurczakowe mięso kroimy w kostkę i gotujemy w 1,5 l zimnej wody. Szumujemy. Obrane i umyte jarzyny kroimy na niewielkie kawałki i gotujemy 20 minut razem z kurczakiem. Odcedzamy, mięsko dodajemy do wywaru razem z groszkiem i czubkami szparagów. Gotujemy 5 minut, przyprawiamy i jemy:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 25.06.2012 20:57
pewnie przepyszny ;-)
gusia1000 31.01.2012 19:07
Dobry rosó?.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak