Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe muffinki z rodzynkami i nutą porzeczkową

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenn 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 0,3 szkl
olejek cytrynowy 3 krople
rodzynki 10 dkg
gorzka czekolada 70 gram
jajko 2 szt
olej 0,5 szkl
jogurt naturalny 400 gram
dżem z czarnej porzeczki 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe muffinki z rodzynkami i nutą porzeczkową

Mąkę zmieszać z proszkiem, cukrem, rodzynkami i posiekaną czekoladą. Jajka utrzeć z olejkiem cytrynowym, olejem, jogurtem i dżemem. Wsypać mąkę z dodatkami, dobrze wymieszać. Masą napełnić papilotki, wstawić do foremek. Piec ok. 25 min w temp. 190st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.10.2013 21:29
wyglądają wspaniale
Iwusia 27.09.2013 23:52
zapowiadają się smacznie
Łucja 01.02.2013 10:24
takich jeszcze nie jadłam :)
caralajna 10.10.2012 16:18
wspaniale wyglądają
Kate131 25.05.2012 08:22
pycha
Agnieszka107 16.05.2012 12:40
Z dzemem mie robiłam jeszcze...
mic 17.01.2012 20:13
smaczne
kriso 04.01.2012 20:21
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak