Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane skrzydełka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka 5 sztuk
mleko 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane skrzydełka

Skrzydełka umyć, zalać ok. 1,5 litra wody i gotować ok. 25 minut z dodatkiem wegety. Można też użyć mięso ugotowane w rosole. Ugotowane mięso wyjąć, chwilę przestudzić i osączyć. Poprószyć pieprzem i trochę solą. Jajko rozbić z mlekiem. Przygotowane skrzydełka panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano na niezbyt ostrym ogniu. Przed wstawieniem do gotowania. Można uciąć końcówki skrzydełek. Panierowane skrzydełka równie dobrze smakują na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak