Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa piwna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb 15 dkg
cynamon do smaku
sok z cytryny do smaku
skórka cytrynowa do smaku
cukier 12 dkg
rodzynki 10 dkg
jabłka 2 szt
piwo 1 szt
jajko 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa piwna

Zagotować w 1/2 l wody pokrojony na kawałki chleb i przetrzeć przez sito. dosypać cynamon, dolać soku z cytryny i dołożyć skórkę i rodzynki. dodać pół porcji cukru i obrane, pokrojone na plasterki jabłka. Dodać piwo. Gotować 10 minut na małym ogniu. Żółtko rozmieszać z niewielką ilością chłodnej zupy i dolać do garnka. Podgrzać nie gotować.Białko ubić z resztą cukru na sztywną pianę, którą kładziemy łyżeczką na gorącą zupę. N 3-4 minuty przykrywamy. NIE GOTOWAĆ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 25.06.2012 20:55
zupka z piwem... chętnie skosztuję
caralajna 17.01.2012 22:04
bardzo ciekawe.. nawet nie wyobrażam sobie smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak