Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce ze schabu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
pieczarki 10 sztuk
cebula 1/2 sztuki
natka pietruszki 1/4 pęczka
masło 1 łyżka
jajko 1 sztuka
mleko 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce ze schabu

Pieczarki umyć, pokroić w kostkę, przesmażyć na rozgrzanym maśle. Przestudzić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, drobno posiekać. Plastry schabu rozbić dość cienko, oprószyć solą i pieprzem. Jajko rozbić z mlekiem. Do pieczarek dodać cebulę, pietruszkę i przyprawy do smaku. Można dodać łyżkę tartej bułki. Wymieszać. Farsz nakładać na plastry schabu, zwijać roladki. Panierować w przygotowanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak