Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z brukselki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 50 dkg
kostka rosołowa 1 szt
mąka kukurydziana 1 łyzeczka
śmietana gęsta 3 łyzki
masło 1 dkg
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
natka pietruszki do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z brukselki

Brukselkę oczyścić z zewnętrznych liści i umyć. Szklankę wody zagotować w garnku, osolić i wrzucić brukselkę. Gotować na małym ogniu przez 10 minut. 10 ugotowanych główek odłożyć na później,a resztę zmiksować w garnku, w którym się gotowała. Dolać 1/2 l wody, kostkę rosołową i zagotować. Dodać trochę masła, soli i pieprzu cayenne. odłożone główki pokroić na ćwiartki i dodać do zupy. Śmietanę można dodać bezpośrednio lub podać w oddzielnym naczyniu. Posypać pietruszką. Można podać z bułkowymi grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 25.06.2012 20:51
jak dla mnie to smaczna
gusia1000 31.01.2012 19:05
Nie jad?am jej.
kasiaw 07.01.2012 21:33
choć może być ciekawa
kasiaw 07.01.2012 21:32
nie lubię brukselki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak