Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka pomidorówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 20 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cebula 1/2 sztuki
śmietana 2 łyżki
kostka rosołowa 2 sztuki
natka pietruszki 1/4 pęczka
rosół 2-2,5 litra
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka pomidorówka

Zagotować rosół. Pietruszkę opłukać, drobno pokroić. Do gotującego się rosołu dodać kostkę. Dodać też makaron. Cebulę pokroić w grube plastry, rozgrzać patelnię i lekko przesmażyć cebulę. Można dodać niewielką ilość masła. Cebulę dodać z koncentratem pomidorowym do rosołu. Dodać przyprawy do smaku. Doprawić śmietaną. Posypać posiekaną natką. Zupę można przygotować bez rosołu na samych kostkach rosołowych. Można też ugotować osobno makaron i dopiero dodać go do zupy albo też makaron nałożyć na talerze i zalać zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak