Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki francuskie wytrawne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 szt
polędwica 15 dag
papryka czerwona 1 szt
oliwki zielone 10 dag
ser żółty 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki francuskie wytrawne

Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na rowne, nieduze kawdraty.
Kazdy kwadrat posypujemy startym serem, nakladamy plasterek poledwicy, pasek papryki i oliwke
Zwijamy w rogalika.
Sklejamy ciasto i pieczemy ok. 20 minut.

Rada: ciasto dobrze jest posmarowac zoltkiem by ladnie blyszczalo

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 18.01.2012 15:26
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak