Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z łososia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 200 gram
cebula 1 sztuka
ogórek kiszony 2 sztuki
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 2 łyżka
sałata 5 listków
chleb razowy 5 kromek
masło 1 łyżka
koperek 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z łososia

Cebulę, ogórki i pokrój w drobną kostkę. Drobno posiekaj plastry łososia. Ogórek, cebulę i łososia umieść w miseczce i wymieszaj. Oprósz solą i pieprzem, dodaj oliwę i sok z cytryny. Jeszcze raz dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na min 30 minut.

Kromki chleba pokrój na małe kwadraciki, lub wytnij kółeczka za pomocą foremki do ciastek lub kieliszka. Każdą kromkę posmaruj cienko masłem, przykryj listkiem sałaty, nałóż łyżeczkę tatra i gałązkę koperku. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 26.03.2012 18:00
Pychota ! Właśnie czegoś takiego szukałem :)
Monika111 04.01.2012 16:50
Uwielbiam tatar z łososia! Mniam! :)
agunesu 04.01.2012 16:41
smaczne ale jak dla mnie bez koperku bo nie przepadam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak