Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rureczki z masą agrestową

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
śmietana pół szklanki
żółko 1 sztuka
masło pół kostki
masa
śmietana 30% 500 ml
galaretka agrestowa 2 opakowania
smietana fix 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rureczki z masą agrestową

CIASTO: Na stolnicę przesiać mąkę, zrobić rowek, dodać jajko, masło i śmietanę. Wyrobić ciasto. Następnie rozwałkować i pokroić w paski. Nakładać na formy rurki posmarowane masłem. Kłaść na blachę, wysmarowaną masłem. Piec ok. 30 minut w 180 st.

MASA: Galaretkę rozpuścić w 2 szklankach wody. Odstawić do lekkiego stężenia. Gdy będzie już lekko stężana śmietanę ubić. Dodać śmietankę fix. Później wlać do niej lekko stężoną galaretkę. Masę szprycować do szprycy. Ładować do rurek. Potem posypać je cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati3 03.07.2012 15:32
fajne
Mati3 05.06.2012 19:39
pycha
gosia47-47 11.02.2012 14:55
super
Izabela/bella81 05.02.2012 09:41
apetyczne
stokrotka 04.01.2012 17:01
aż ślinka cieknie
1j1o1l1a1 04.01.2012 15:48
skusiłabym się na takie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak