Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jałowcowy do pieczeni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jałowiec
ocet 2 łyżka
masło 10 dkg
mąka 5 dkg
bulion 350 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jałowcowy do pieczeni

Utłuc w moździerzu garść jałowca i zalać octem winnym, trochę posolić, dołożyć zasmażkę z mąki i masla rozprowadzonego w bulionie to wszystko zagotować. Gdy zgęstnieje zalać pieczeń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak