Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z łagodnej papryki.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 szt
kapusta kiszona 20 dkg
olej 3 łyżki
wino białe 4 łyżki
śmietana gęsta do smaku
sól do smaku
wywar mięsny 1 l
papryka 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z łagodnej papryki.

Rozetnij strąki papryki na połowę, usuń pestki, umyj strąki i pokrój w cienki makaron. Obierz i posiekaj cebulę, pokrój kapustę kiszoną. W garnku rozgrzej olej i przesmaż cebulę aż stanie się szklista. Dodaj pokrojoną paprykę, kapustę i smaż przez 3-5 min. na niewielkim ogniu. Dolej wywar i zagotuj zupę. Posól i popieprz do smaku. Gotuj 20 minut. Zmiksuj zupę, dodaj winu i podgrzej zupę. NIE GOTUJ. Śmietanę można dodać do zupy lub podawać oddzielnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 24.06.2012 22:19
extra :)
Kuchareczka2 06.03.2012 11:38
pycha
krokodyl 26.02.2012 18:48
dzięki za komentarze
gusia1000 31.01.2012 18:59
Nie gotowa?am takiej zupy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak