Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony na mięsie indyczym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 6-8 szt.
woda ile trzeba
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt.
ziele angielskie kilka ziarenek
sól do smaku
pieprz ziarnisty do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
majeranek do smaku
koncentrat z buraków 500 ml
marchew 2 szt.
skrzydełka z indyka 1-2 szt.
indyk 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony na mięsie indyczym

Mięso myjemy, wkładamy do garnka, gotujemy na małym ogniu, dodajemy obrane i pokrojone w plastry buraki, oraz pokrojoną marchew. Dodajemy przyprawy, mieszamy, pod koniec gotowania, dodajemy koncentrat z buraków, mieszamy. Gdy barszcz będzie już gotowy, zdejmujemy z ognia, nalewamy do filiżanek. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

???? 22.02.2023 15:12
Co to znaczy : "woda - ile trzeba"??????? to jest przepis??
Adamorek 22.05.2012 22:39
na tym mięsie nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak