Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kremem i galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt jasny 1 szt.
masło 1 i 1/3 szt.
galaretka brzoskwiniowa 2 szt.
jaja 3 szt.
sok z cytryny do smaku
cukier 3-4 łyżki
brzoskwinie w puszce 1 opak.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kremem i galaretką

Kroki postępowania

1
Masło miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 1 - Ciasto z kremem i galaretką foto
2
Z białek ubijamy piane na sztywno.
Krok 2 - Ciasto z kremem i galaretką foto
3
Do ubitej piany dodajemy żółtka oraz 3 czubate łyżki cukru i dalej miksujemy.
Krok 3 - Ciasto z kremem i galaretką foto
4
Do zmiksowanego masła dodajemy powoli ubitą pianę.
Krok 4 - Ciasto z kremem i galaretką foto
5
Dodajemy sok z cytryny świeżo wyciśnięty - do smaku.
Krok 5 - Ciasto z kremem i galaretką foto
6
Upieczony biszkopt kroimy na pół.
Krok 6 - Ciasto z kremem i galaretką foto
7
Jedną część smarujemy przyrządzonym kremem. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu.
Krok 7 - Ciasto z kremem i galaretką foto
8
Galaretki przyrządzamy zgodnie ze sposobem podanym na opakowaniu. Czekamy aż stężeją.
Krok 8 - Ciasto z kremem i galaretką foto
9
Brzoskwinie odsączamy z zalewy, kroimy, układamy na górnym biszkopcie.
Krok 9 - Ciasto z kremem i galaretką foto
10
Zalewamy tężejącymi galaretkami. Wstawiamy na ok. 1-2 godz. do lodówki, po czym trzymamy w temp. pokojowej, by krem nie był zbyt twardy.
Krok 10 - Ciasto z kremem i galaretką foto
11
Smacznego!
Krok 11 - Ciasto z kremem i galaretką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 30.12.2012 18:37
a gdzie przepis na biszkopt?
Jodaj 07.02.2012 13:11
pysznie tu :)
DanutaS 06.01.2012 20:46
wygląda smacznie
Beatris 04.01.2012 14:25
Z chęcią wpadłabym na kawałek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak