Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle z masą toffi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 szt
masło 0,5 kostki
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle z masą toffi

Mleko w puszcze gotujemy w wodzie ok 3 godziny. Należy pilnować by całe było zakryte wodą - w razie potrzeby uzupełniać na bieżąco. Masło utrzeć na puszystą masę. Masła nie trzeba dodawać - masa z puszki równie dobrze się nadaje. Do masła dodajemy przestudzoną masę. Można dodać orzechy lub kakao - wymieszać. Tak przygotowaną masą smarować wafle. Docisnąć lekko i odczekać chwilę. Pokroić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 30.03.2012 14:00
jajku, ale bym takich zjadła
Anna152 06.03.2012 07:33
slodkosci:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak