Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane mielone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 300 g
cebula 2 szt
przyprawa do mielonego 1 opakowanie
jajko 1 szt
kasza manna 2 łyżki
indyk 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane mielone

Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, jeżeli masa będzie za rzadka dodać jeszcze odrobiną kaszy manny. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia i układać na niej uformowane z mięsa pałeczki. Piec w temp. 180 stopni około 30 minut, sprawdzać aby się nie przypaliły, jeżeli zaczną ciemnieć zmniejszyć temperaturę (wszystko zależy od piekarnika). podawać do obiadu, bądź jako samodzielne danie z dodatkiem sosu (na imprezę).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak