Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa do W-zetki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 0,5 kostki
cukier puder 10 łyżek
śmietana 1,5 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Masa do W-zetki

Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodać opakowanie cukru waniliowego, wymieszać. Dodawać po łyżeczce śmietany i ucierać. Schłodzić w lodówce. Nakładać na biszkopt. Można również taką masę podawać z owocami i lodami. Kiedyś zrobiłam wersję z kakaem, ale nie jest już tak dobra jak ta wersja podstawowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak