Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion - jako baza do zup

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 4 szt
sól do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion - jako baza do zup

Zagotować wodę i gdy zacznie wrzeć dodać włoszczyznę : obraną marchew, pietruszkę, kawałek selera, kawałek pora i kawałek kapusty włoskiej po czym doprawić solą, wrzucić liścia laurowego, ziarna ziela angielskiego i 6 ziarenek pieprzu. Gotować całość ok 25 minut na wolnym ogniu. Gotować w niewielkiej ilości wody.
Ostudzony bulion przechowywać w lodówce - idealna baza do zup, jednak nie dłużej niż 4 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak