Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panga z cebulą i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 kg
pieczarki 1 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 3 łyżki
panga 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: panga z cebulą i pieczarkami

Pangę umyć, pokroić na niewielkie kawałki, oprószyć solą i pieprzem, zostawić. W między czasie cebulę pokroić w piórka, a pieczarki w plasterki. W woku rozgrzać masło i wrzucić na nie cebulkę, lekko podsmażyć i dodać pieczarki, doprawić do smaku. Na teflonowej patelni (ja użyłam patelnię do naleśników) usmażyć na sucho (bez tłuszczu ) pangę. Usmażone kawałki dodać do cebuli i pieczarek, gdy te puszczą wystarczającą ilość soku aby ryba była prawie cała przykryta (jak na zdjęciu), jeżeli soku jest za mało, można dodać odrobinę wody. Dusić pod przykryciem 5 minut, a następnie odkryć i czekać aż większość wody wyparuje (pilnować aby się nie przypiekło). Podawać z ziemniakami w wody lub zwykłym chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak