Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z kasza gryczaną i imbirem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
cukier 300 g
kasza gryczana 200 g
masło 150 g
proszek do pieczenia 5 g
jaja 10 szt
imbir starty 2 łyżeczki
limonka 1 szt
budyń waniliowy 1 opakowanie
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z kasza gryczaną i imbirem

Żółtka utrzyj z cukrem i masłem na puszystą masę dodaj ser i cały czas dokładnie mieszaj. Dodaj ugotowaną kaszę gryczaną i imbir, zetrzyj do masy połowę skórki z limonki. Dodaj proszek do pieczenia i budyń. Na koniec połącz masę z ubitą pianą z białek. Włóż masę do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy i piecz przez 30 min. w piekarniku w temperaturze 190 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.06.2013 10:40
ciekawe jak smakuje taki z kaszą gryczaną ma chyba nawet specyficzny zapach kaszy
Iwusia 19.03.2013 23:47
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak