Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażony mintaj

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety mintaj 1 kg
sól
mąka
sok z cytryny
olej

Przepis i sposób przygotowania na: smażony mintaj

Filety z mintaja dokładanie myjemy. Najlepiej jak kupimy mrożone bez glazury. Kroimy je w mniejsze kawałki, gdy już nam się całkowicie rozmrożą. Następnie posypujemy je szczyptą soli i polewamy odrobiną soku z cytryny. Następnie maczamy w mące i smażymy na patelni na mocno rozgrzanym oleju. Smażymy z obu stron, najlepiej smakują z surówką z kiszonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 19.06.2012 16:36
fajne
Norgiusz 29.05.2012 13:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak