Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 2 szt
mleko 2 szklanki
szparagi 12 szt
masło
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szparagami

Przygotowujemy ciasto na naleśniki: mąkę, jaja i mleko mieszamy aż powstanie gładka masa. Dodajemy szczyptę soli. Powstałe ciasto naleśnikowe mieszamy ze startym serem (ilość sera według uznania). Smażymy naleśniki. Szparagi gotujemy w osolonej wodzie, na stojąca, z główkami wystającymi ponad poziom wody. Na naleśnik kładziemy 2 szparagi, zawijamy w rulon i układamy w naczyniu żaroodpornym wcześniej wysmarowanym masłem. Gdy skończymy układać naleśniki, obsypujemy je kawałkami masła i całość wstawiamy do piekarnika. Zapiekamy to w temperaturze 200 stopni do momentu gdy naleśniki się zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina.mn 04.01.2012 18:41
To naprawdę nie ma znaczenia. Lubisz białe, użyj białych, wolisz zielone, proszę bardzo. Ja wolę zielone!
cooleczka 04.01.2012 09:59
a szparagi białe czy zielone?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak