Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z karczku - prosta!

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 0,5 kg
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia
śmietana 50 gram
ketchup 2 łyżki
czosnek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z karczku - prosta!

Przyznam się, że pierwszy raz przyrządzałam karczek w taki sposób. Trochę pokombinowałam, ale wyszedł całkiem dobry!
Umyte i osuszone mięso natrzeć solą, pieprzem, roztartym czosnkiem i zostawić na 10 minut. W tym czasie posiekać cebulę w kostkę. Następnie mięso z każdej strony podsmażyć na tłuszczu - po czym przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmażyć lekko cebulę i dodać do mięsa.
Dodać listek laurowy, ziela angielskie, ketchup i zalać 300 ml gorącej wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć, a otrzymany sos zagęścić śmietaną z mąką. Podawać z ziemniakami lub kluskami śląskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 19.03.2012 15:36
cudeńko
joanna77 19.03.2012 13:14
fajnie wygląda
caralajna 07.03.2012 22:24
fajna pieczeń
kate.500 17.02.2012 08:21
pychotka
joanna77 10.02.2012 16:36
super
Kas2 19.01.2012 18:11
prosta a jaka smakowita!
ronald88 04.01.2012 13:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak