Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NADZIEWANE POLĘDWICE WIEPRZOWE -2 SERY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 kg
ser camembert 1 szt
szczypiorek 2-3 łyżki
masło 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
sól
olej
ser gouda 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: NADZIEWANE POLĘDWICE WIEPRZOWE -2 SERY

Polędwice oczyścić z błon,umyć i osuszyć jeżeli są duże przeciąć na pół w każdym kawałku polędwicy zrobić otwór równo przez sam środek uważając żeby nie zrobić dziury w mięsie bo potem pod czas pieczenia będzie wypływał nam farsz.Następnie natrzeć przyprawą do wieprzowiny i solą wg.uznania i odstawić mięso na około 2 godziny do lodówki w tym czasie przygotować farsz.Ser camembert pokroić w drobną kostkę,ser gouda zetrzeć na tarce dodać łyżkę masła,posiekany szczypiorek oraz grubo zmielony kolorowy pieprz i szczyptę soli,wszystko dokładnie wymieszać.Farszem nadziać polędwice delikatnie go upychając aby weszło go jak najwięcej w środek każdej z nich następnie każdy kawałek polędwicy w miejscu w krórym były nadziewane farszem dokładnie i mocno związać grubą bawełnianą nitką.Polędwice posmarować olejem,ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni,piec około 60 minut od czasu do czasu podlewając sosem powstałym podczas pieczenia.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 12.09.2016 21:29
pewnie smaczne
Betka 15.01.2016 16:35
uwielbiam takie jedzonko
ben-ka 16.10.2015 09:30
Lubię takie mięsko.
Danka 20.05.2015 18:23
ciekawy przepis
Klausia 15.05.2015 21:13
pewnie smaczne :)
Aneta41 18.04.2015 11:31
palce lizać
Pani Domu 10.04.2015 07:16
smakowały by mi
Jagódka77 06.04.2015 20:00
bardzo apetycznie wygladaja
Dorian 26.02.2015 15:09
pyszne miesko
barbara11561 01.03.2014 09:09
wyglądają bardzo smacznie:)
IwonaKa 14.12.2013 15:03
chyba zrobię takie na święta,świetny przepis
Malgorzata549 06.12.2013 14:32
zawaliście wygląda
wlicka 02.11.2013 20:26
świetny pomysł
Papryczka 13.05.2013 21:28
zapewne bardzo smaczne
Krystyna32 01.12.2012 09:36
pycha
cooleczka 29.11.2012 19:25
świetne
monika141 26.04.2012 21:18
rewelacja
olkaaa 20.04.2012 07:51
rewelacja
gacopierz23 06.04.2012 00:47
rarytas
fictor123 31.03.2012 08:52
mniam
jogobella231
jogobella231 21.02.2012 16:26
pycha
mirosława4 17.02.2012 21:06
extra,smaczne mięsko:)
Beatris 13.02.2012 21:08
Bardzo apetyczne mięsko.
cooleczka 13.02.2012 19:53
brzmi smacznie
Rybciia 12.02.2012 15:54
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak