Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szpinakowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 100 ml
śmietana 18-procentowa 100 gram
szpinak mrożony 100 gram
mąka 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szpinakowy

Szpinak należy lekko podsmażyć na łyżce masła mieszając od czasu do czasu. Do lekko podsmażonego szpinaku należy dodać sól i pieprz i ponownie zamieszać. Podlać to wszystko gotowym bulionem (może być z kostki) i gotować. W tym czasie wymieszać mąkę ze śmietaną i dodać do szpinaku. Całość zagotować - sos powinien ładnie zgęstnieć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 05.03.2012 08:55
super
cooleczka 02.02.2012 16:02
moja babcia tak robiła :)
ronald88 04.01.2012 13:16
super
ronald88 04.01.2012 13:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak