Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiosenne grzanki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
mleko 1 szklanka
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło do smażenia
ser żółty
fasolka szparagowa
szczypiorek posiekany
sól

Przepis i sposób przygotowania na: wiosenne grzanki

Bagietkę kroimy na kromki każdą z nich maczamy w mleku następnie w roztrzepanym jajku,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na patelni.Na usmażone grzanki układamy kopczyk z obgotowanej fasolki szparagowej lub obgotowanych szparagów,solimy posypujemy szczypiorkiem i startym serem.Układamy grzanki na natłuszczonej blasze i zapiekamy w gorącym piekarniku na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak