Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony ze śliwką i żurawiną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 80 dag
Śliwki kalifornijskie
sól
pieprz
żurawina
Liść laurowy suszony Prymat 3 średnia
Ziele angielskie całe Prymat 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony ze śliwką i żurawiną

Kroki postępowania

1
Schab dokładnie myjemy, osuszamy. Ostrym nożem przez całą długość mięsa wycinamy dwa większe otwory i kilka (4-5) mniejszych. W większe otwory wkładamy śliwki kalifornijskie, a w mniejsze żurawinę.
Krok 1 - Schab pieczony ze śliwką i żurawiną foto
2
Doprawiamy schab ze wszystkich stron solą oraz świeżo mielonym pieprzem
Krok 2 - Schab pieczony ze śliwką i żurawiną foto
3
i wkładamy do worka foliowego. Dorzucamy liście laurowe oraz ziele angielskie (możemy też wlać mniej więcej 1/3 szklanki wody) i worek spinamy klipsem. Pieczemy około 70-80 minut w temperaturze 180-190 stopni.
Krok 3 - Schab pieczony ze śliwką i żurawiną foto
4
Podajemy na zimno.
Krok 4 - Schab pieczony ze śliwką i żurawiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 01.03.2012 20:58
mniammm ale pycha!
pacpaw 04.01.2012 20:17
nieźle te śliwki upakowałaś :o)
Beatris 04.01.2012 14:30
Mocno nadziany. I bardzo dobrze. Wygląda apetycznie.
BernadettaP 03.01.2012 22:39
To prawda, jest pyszny :)
Mysiunia 03.01.2012 22:12
bardzo ładnie wygląda i pewnie równie dobrze smakuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak