Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony śliwką nadziewany

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 70 dag
Śliwki kalifornijskie
ziele angielskie 10 szt
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony śliwką nadziewany

Kroki postępowania

1
Schab dokładnie myjemy, osuszamy. Mniej więcej na środku ostrym nożem wycinamy spory otwór przez całą długość mięsa i wciskamy w niego śliwki kalifornijskie.
Krok 1 - Schab pieczony śliwką nadziewany foto
2
Doprawiamy schab ze wszystkich stron solą oraz świeżo mielonym pieprzem
Krok 2 - Schab pieczony śliwką nadziewany foto
3
i wkładamy do worka foliowego do pieczenia. Dorzucamy liście laurowe oraz ziele angielskie (możemy wlać mniej więcej 1/3 szklanki wody) i spinamy woreczek klipsem. Pieczemy około 70 minut w temperaturze 180-190 stopni.
Krok 3 - Schab pieczony śliwką nadziewany foto
4
Podajemy na zimno.
Krok 4 - Schab pieczony śliwką nadziewany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 04.01.2012 14:53
pyszna klasyka
Mysiunia 03.01.2012 22:13
bardzo apetyczny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak