Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pomidorami, fetą i rukolą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron kokardki 25 dkg
pomidor 2 sztuki
czarne oliwki bez pestek 80 gram
feta 3/4 sztuki
rukola 1/2 szklanki
oliwa 3 łyżki
sól do smaku 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pomidorami, fetą i rukolą

Oliwki pokroić w krążki. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w ćwiartki. Fetę pokroić w kosteczkę. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Rukolę umyć, osuszyć, usunąć łodygi. Na rozgrzaną patelnię wlać 3 łyżki oliwy z oliwek, podsmażamy oliwki, następnie pomidory i makaron. Na sam koniec podsmażania dajemy fetę, jednak krótko aby się nie rozpuściła. Danie wykładamy na talerz posypujemy surową rukolą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 30.07.2013 20:15
smaczne danie
mysza620 11.04.2013 08:44
coś dla mnie
Jodaj 11.09.2012 18:25
smakowite :)
Kuchareczka2 01.09.2012 10:04
znakomity
adelajda 31.08.2012 17:55
smakowicie się zapowiada
mamusia1 01.08.2012 11:14
wspaniały i apetycznie wygląda
anulka69 14.05.2012 08:57
pycha
caralajna 07.05.2012 16:16
lubię takie dania
treonina 06.05.2012 12:19
ale kolorowo! świetne
marzenciak1985 29.04.2012 10:50
mniam
Ania67 20.04.2012 18:51
w moim guście
cooleczka 24.02.2012 11:18
brzmi pysznie
sunnymood 16.02.2012 10:01
pysznie wygladają ;) baaardzo zachęcające ;)
freekate 01.02.2012 13:41
apetyczne
Wafelek2601 08.01.2012 10:48
ślicznie podane danie
iziona 04.01.2012 07:27
Ładnie wyglada na zdjęciu
halina17 03.01.2012 20:29
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak