Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z granatu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

burak 1 szt.
ogórki kiszone 1-2 szt.
marchew 1 szt.
cebula biała 1 szt.
kukurydza 1 puszka
granat 1 szt.
majonez 1/2 szklanki
sól
pieprz czarny

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z granatu

Buraka umyj, obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Umytą marchewkę również zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz, drobno posiekaj, ogórki kiszone posiekaj. Granat przekrój na pół, wyjmij pestki. Kukurydzę osącz.
Wszystkie warzywa włóż do miski, dodaj pestki granatu i majonez. Delikatnie wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 04.01.2012 09:27
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak