Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos ostry cebulowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 5
cukier 10 dkg
mąka 10 dkg
masło 10 dkg
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Sos ostry cebulowy

Cukier zalać wodą i podrumienić. Następnie wlać tyle wody ile nam potrzeba sosu, włozyć 10 dkg masła, odrobinę mąki, posolić i gotować kilkoma obranymi i pokrojonymi cebulami. Na sam koniec wlać dwie łyżki octu i wszystko przetrzeć przez sito.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 20.05.2011 23:24
Do czego go podawać?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak