Sos ostry cebulowy

Sos ostry cebulowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    5
  • cukier

    10 dkg
  • mąka

    10 dkg
  • masło

    10 dkg
  • ocet

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier zalać wodą i podrumienić. Następnie wlać tyle wody ile nam potrzeba sosu, włozyć 10 dkg masła, odrobinę mąki, posolić i gotować kilkoma obranymi i pokrojonymi cebulami. Na sam koniec wlać dwie łyżki octu i wszystko przetrzeć przez sito.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bercik1

20.05.2011 23:24
Do czego go podawać?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat