Sos szalotkowy do pieczonego mięsa.

Sos szalotkowy do pieczonego mięsa.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szalotki

    7
  • bulion

    300 ml
  • masło

    10 dkg
  • mąka

    5 dkg
  • ocet

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podsmażyć w maśle drobno posiekane szalotki, zrumienić w tym łyżkę mąki, rozprowadzić bulionem, wlać 2 łyżki octu, trochę podpalonego cukru i zagotować. Zmieszać z sosem od pieczeni i zalać pieczeń, resztę podać w sosjerce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat