Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szalotkowy do pieczonego mięsa.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szalotki 7
bulion 300 ml
masło 10 dkg
mąka 5 dkg
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szalotkowy do pieczonego mięsa.

Podsmażyć w maśle drobno posiekane szalotki, zrumienić w tym łyżkę mąki, rozprowadzić bulionem, wlać 2 łyżki octu, trochę podpalonego cukru i zagotować. Zmieszać z sosem od pieczeni i zalać pieczeń, resztę podać w sosjerce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak