Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka rzeżuchowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzeżucha 100 g
rzodkiewka 10 szt
koperek do smaku
szczypiorek do smaku
jogurt grecki do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka rzeżuchowa

Warzywa umyć, osuszyć. Rzeżuchę, szczypiorek, koperek posiekać drobno, Dodać pokrojone rzodkiewki. Jogurt grecki wymieszać z odrobiną majonezu. Dodać powstały sos do sałatki. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Surówkę tą można spożywać do pieczywa z masłem, bądź jako dodatek do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak